Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.12.2021

Нафта дорожчає в очікуванні підвищення попиту на пальне

Ціни на нафту слабо зростають у вівторок, 28 грудня, після різкого підйому напередодні, в надії на обмежений вплив варіанта коронавірусу Омікрон на попит на паливо.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля лютневої нафти Brent до 9:15 за Києвом становила $78,28 (+0,08%). Барель лютневої нафти WTI торгувався за $75,65 (+0,11%). Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $78,22 і $75,57 відповідно.

«Занепокоєння з приводу Омікрону у всьому світі слабшає, що викликає певний оптимізм щодо попиту… Очікується, що ціни торгуватимуться з позитивним ухилом», — сказав Абхішек Чаухан, голова відділу сировинних товарів Swastika Investmart Ltd.

Як заявив у понеділок міністр охорони здоров’я Великої Британії Саджид Джавід, в Англії не буде нових обмежень щодо COVID-19 до кінця 2021 року, оскільки уряд очікує на додаткові докази того, чи зможе служба охорони здоров’я впоратися з високими показниками інфікування.

Втім, проте потенціал зростання цін залишився обмеженим після того, як у неділю авіалінії США скасували понад 1300 рейсів, оскільки COVID-19 скоротив кількість доступних екіпажів.

У понеділок у Китаї кількість місцевих симптоматичних випадків коронавірусу зросла четвертий день поспіль, при цьому Сіань повідомив про нові випадки зараження, внаслідок чого 13 млн жителів міста виявилися заблокованими.

Цього року ціни на нафту зросли приблизно на 50%, чому сприяло відновлення попиту та обмеження пропозиції Організацією країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзниками – групою, відомою як ОПЕК+.

Інвестори очікують на зустріч ОПЕК+, на якій альянс вирішить, чи продовжувати в лютому заплановане збільшення видобутку на 400 тис. бар./добу.

www.ukrinform.ua