Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.08.2023

Нафта слабко дешевшає після підйому за підсумками липня

Ціни на нафту помірно знижуються вранці у вівторок, Brent $85,12 за барель.

Ціна жовтневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:11 за київським часом становить $85,12 за барель, що на 31 цент (0,36%) нижче за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти здорожчали на $1,02 (1,2%) – до $85,43 за барель.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на вказаний час знизилися на 26 центів (0,32%) і становили $81,54 за барель. За підсумками попередньої сесії вони зросли на $1,22 (1,5%) – до $81,8 за барель.

За підсумками липня, ціна на Brent підскочила на 14,2%, максимальними темпами з травня минулого року, пише MarketWatch. Вартість WTI зросла на 15,8%, що стало найкращим місячним приростом із січня 2022 року.

Після такого підвищення WTI нівелювала падіння з початку року, тоді як Brent 2023 року втратила близько 1%.

Ціни на нафту підтримали очікування дефіциту на світовому ринку палива у другому півріччі на тлі скорочення постачання з боку країн ОПЕК+.

Крім того, позитивним чинником стали добрі макроекономічні статдані з найбільших економік світу.

«Світ чекає, що США частково компенсують скорочення видобутку в росії й Саудівській Аравії, проте дані щодо кількості бурових установок говорять про те, що американські нафтовиробники не поспішають нарощувати виробництво. Ми можемо побачити стабільний дефіцит на ринку найближчим часом», – написав голова відділу досліджень Schneider Electric Роббі Фрейзер.

«Крім того, хоча страхи рецесії нікуди не поділися, більшість економічних опитувань та інструментів вимірювання настроїв споживачів вказують на покращення ситуації, що зазвичай призводить до підвищення попиту на бензин і авіапаливо», – додав експерт.

 

enkorr.ua