Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.07.2023

Нафта здешевшала після зростання до 3-місячного піку напередодні

Ціни на нафту знижуються вранці у п’ятницю, відступаючи від досягнутих у четвер тримісячних максимумів.

Ціна вересневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:01 за київським часом склала $83,75 за барель, що на 49 центів (0,58%) нижче за показник на закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти здорожчали на $1,32 (1,6%) – до $84,24 за барель, завершивши торги на найвищій позначці з 18 квітня.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на вказаний час знизилися на 37 центів (0,46%) і становили $79,72 за барель. За підсумками попередньої сесії вони зросли на $1,31 (1,7%) – до $80,09 за барель, також оновивши максимум із 18 квітня.

Обидві марки можуть завершити у плюсі п’ятий тиждень поспіль.

Підтримку цін на цьому тижні надали очікування скорочення постачань і оптимізм щодо зростання світової економіки, оскільки провідні центробанки, зважаючи на все, наближаються до закінчення циклу жорсткості грошово-кредитної політики.

Ціна Brent на початку наступного року зросте до $90 за барель, прогнозують аналітики Bank of America під керівництвом Франсіско Бланша.

«Зірки нарешті сходяться і вказують на зростання цін на нафту в найближчі квартали. З погляду фундаментальних показників, наші прогнози для балансу попиту й пропозиції продовжують говорити про те, що нафтовий ринок серйозно звузиться в найближчі 18 місяців, а світові запаси нафти сильно скоротяться», – написали аналітики.

 

enkorr.ua