Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.03.2020

Нацбанк планує продати 180 млн готівкових доларів банкам 30 березня

Національний банк України планує провести аукціон з продажу готівкової валюти банкам 30 березня, передавши їм 180 мільйонів доларів.

Про це повідомив заступник голови Нацбанку Олег Чурій під час інтернет-пресконференції 27 березня, пише Hromadske.

«Наступний аукціон з обміну готівкового долара на безготівковий відбудеться у понеділок. Загалом плануємо продати 180 мільйонів доларів», — повідомив Чурій.

Він зазначив, що під час попереднього аукціону з передачі готівкових доларів банкам попит на готівкову валюту значно перевищив пропозицію Нацбанку — він складав понад 200 мільйонів доларів при пропозиції у 130 мільйонів доларів.

Чурій не виключив, що до кінця наступного тижня НБУ проведе ще один аукціон з передачі готівкових доларів банкам.

Напередодні Нацбанк завіз до України партію готівкових євро та почав продавати їх банкам, а ті — населенню.

Зокрема, протягом 19 березня банківським установам передали 35 мільйонів євро, аукціони з продажу готівкових євро планують проводити і в наступні тижні.

Дефіцит готівкової валюти виник через те, що зазвичай її завозять в Україну літаками, які здійснюють міжнародні авіарейси. Однак після заборони міжнародного авіасполучення у банківських установ зникла можливість поповнювати запаси готівкової валюти.

Зокрема через це два системних банки — «Альфа-банк» та ПриватБанк — повідомили, що перестануть видавати готівкову валюту в обмінниках. Обмін валюти онлайн працюватиме без перешкод і надалі.