Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.08.2020

Науковці напрацювали пропозиції щодо реформування лісової галузі

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович провів зустріч з ректором Національного лісотехнічного університету України Юрієм Туницею. У зустрічі взяли участь народний депутат України Олександр Матусевич та начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека.

Сторони обговорили низку різних питань і проблем, які є в лісовій галузі. Зокрема, і питання стратегії розвитку лісового господарства України. Науковцями університету напрацьовані пропозиції щодо реформування лісової галузі та необхідні нормативні акти для переходу на засади наближеного до природи лісівництва.

«Сподіваюся, ці напрацювання стануть у нагоді для формування Державної стратегії управління лісами до 2035 року, проект якої зараз розробляє робоча група при Міндовкіллі, створена за дорученням Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського», – зазначив Голова Держлісагентства Василь Кузьович.

Також обговорили необхідність напрацювання програм адаптації лісів до змін клімату.

«Приємно зазначити, що між НЛУУ та лісогосподарськими підприємствами налагоджена співпраця. Зокрема, у питаннях переходу на засади наближеного до природи лісівництва. Для цього в лісах області діють науково-виробничі стаціонари, на яких відпрацьовуються сучасні практики лісогосподарювання та навчання спеціалістів лісового господарства», – підкреслив Василь Кузьович.

Зазначимо, Національний лісотехнічний університет України має столітні традиції та досвід лісівничої освіти (заснований  у 1874 році) і на сьогодні є провідним вищим навчальним закладом з підготовки фахівців лісогосподарського профілю та суміжних галузей.

Джерело: Урядовий портал.