Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.01.2018

Названі найбільш перспективні агронапрямки для розвитку

Перспективними є зернові та олійні культури, оскільки у нас є конкурентні переваги по ним і світовий попит на них досить великий. Про це розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

За словами Трофімцевої, держава в наступному році зверне більше увагу на тваринницьку галузь.

«Як я іноді жартую, що next big thing to come це буде яловичина. Чому яловичина? Згідно запитам, які приходять до Міністерства аграрної політики, на дану продукцію є попит», ‒ розповіла вона.

Заступник міністра повідомила, що цей підсектор на сьогоднішній день не є розвиненим. Але державна підтримка з наступного року передбачає будівництво нових ферм, нових комплексів з відгодівлі ВРХ, які сприяють нарощуванню м’ясного поголів’я і виробництва м’яса ВРХ.

Його можна експортувати на ринки Сходу, Азії та Африки. Адже там у України набагато менше обмежень, ніж зі свининою», ‒ відмітила Трофімцева.

І додала, що результати показує і органічна сільськогосподарська продукція. Цей сектор досить швидко розвивається, а продукція експортується, переважно, в Європейський Союз.

Поява ринку збуту переробленої, високомаржинальної продукції спонукає виробників напрацьовувати технології. Бізнес розуміє і гроші шукає завжди там, де можна заробити. У цьому сенсі у нас, і в уряді, і в міністерстві є з бізнесом розуміння», ‒ підсумувала Ольга Трофімцева.

За матеріалами: Agropolit