Найдешевшим м’ясом в Україні залишається курятина. Середня вартість 1 кг у виробників становить — 58,8 грн/кг. За місяць м’ясо цього виду додало в ціні 3%, а за рік вартість подорожчало на 29%. Повідомляє Kurkul.com на основі даних Мінагро.
Ціни в регіонах на курятину варіюються від найдорожчого показника в 68 грн/кг на Київщині до найдешевшого — в 48 грн/кг на Хмельниччині.
Дорожчою є свинина, середня закупівельна ціна якої становить — 91,1 грн/кг. Найдешевше її продають на Волині по 72 грн/кг, а найдорожче на Київщині — 157 грн/кг. За рік свинина подорожчала на 7%.
Найдорожче в Україні продають яловичину. Середня ціна у виробників становить — 109, 7 грн/кг. За місяць м’ясо ВРХ подорожчало на 6%, а за рік — на 14%. Найдорожче яловичина вартує на Полтавщині — 165 грн/кг, а найдешевше на Житомирщині — 76 грн/кг.
kurkul.com