Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.10.2021

Названо ціни на зернові культури за областями

В Україні відзначається стабільне зростання цін на зернові культури.

Згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua, вартість пшениці 2 класу зросла в Миколаївському порту на 28 грн/т, а в портах Одеської обл. — на 27 грн/т і тепер відповідно становить 8 213 грн/т та 8 275 грн/т. Також зросла ціна пшениці фуражної та кукурудзи.

Вартість сої залишилася на рівні 15 825 грн/т в Миколаївському порту та 16 500 грн/т в портах Одеської обл. Також не змінилась ціна соняшнику в портах Одеської обл. — 17 200 грн/т.

«Сьогодні ми спостерігаємо на ринках високі ціни на зернові, і вітчизняним товаровиробникам цим варто скористатися. Потрібно надати можливість виробникам продати рекордний врожай за рекордними цінами. Тоді і країна, і сільгоспвиробники залишаться у виграші. Це дозволить аграріям використати кошти на власні потреби, побудувати нові елеватори, придбати нову техніку, інвестувати кошти в покращення виробництва, отримати кращі посівні матеріали, кращі добрива. А країна отримає валютні надходження, підвищені виробничі потужності та покращення у питанні використання землі як ресурсу. На відміну від наших північних сусідів, де введені мита і сільгоспвиробники недоотримують через це прибуток, Україна має непоганий шанс отримати всі бонуси від сьогоднішньої ситуації на ринках», – заявив президент «Української зернової асоціації» (УЗА) Микола Горбачов.

 

agropolit.com