Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.05.2019

НБУ почав стрес-тестування 29 найбільших банків

Національний банк України почав стрес-тестування 29 найбільших банків, на які припадає понад 90% активів банківської системи, передає УНІАН з посиланням на сайт НБУ.

Також регулятор почав другий етап оцінки стійкості банків, що являє собою обробку результатів аналізу якості активів, підтверджених зовнішнім аудитом.

За попередніми оцінками НБУ, в цьому році кількість банків, що потребують вливання капіталу за базовим і негативним сценарієм стрес-тесту, буде менше тогорічного. У НБУ нагадали, що до кінця року банкам необхідно сформувати буфер консервації капіталу в розмірі 0,625%, який стане обов’язковим для кожного банку з початку 2020 року і буде поетапно збільшуватися щорічно до 2,5% з 1 січня 2023 року.

У цьому переліку “ПриватБанк”, “Ощадбанк”, “Альфа-Банк”, “Райффайзен Банк Аваль”, “Укрексімбанк”, ПУМБ, “Укргазбанк”, “УкрСиббанк”, “ОТП Банк”, “Креді Агріколь Банк”, “Південний”, “ТАСкомбанк”, “Кредобанк”, “Сбербанк”, “ПроКредит Банк”, “Укрсоцбанк”, “Мегабанк”, “Банк Кредит Дніпро”, “Універсал Банк”, “А-Банк”, “Промінвестбанк”, “Ідея Банк”, “Схід”, “МТБ Банк”, “Банк інвестицій та заощаджень”, “Індустріал Банк”, “Глобус”, “Міжнародний інвестиційний банк”, “Форвард”.

Крім цього, регулятор анонсував оцінку якості активів з 77 з 76 банків, які мають банківські ліцензії, крім держустанови “Розрахунковий центр”, що здійснює тільки розрахункові операції.

За результатами цих заходів НБУ визначить необхідний рівень нормативів достатності капіталу.

 

Джерело: УНІАН