Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.06.2021

Непрофільні об’єкти міністерств треба віддати під приватизацію – заступник глави ОП

Міністерства, центральні органи виконавчої влади та інші державні структури мають сотні непрофільних об’єктів, які повинні бути передані у Фонд державного майна для подальшої приватизації.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час виступу на форумі “Україна 30. Економіка без олігархів”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Таких непрофільних об’єктів сотні в різних ЦОВВ, міністерствах тощо. Вони або неприбуткові або взагалі стоять п’ять, десять або 15 років і з ними нічого не відбувається. Держава повинна від цього заробляти. Саме тому такі непрофільні об’єкти передаватимуться до Фонду державного майна, аби вони були приватизовані”, – сказав він.

Тимошенко, зокрема, зазначив, що Міністерство оборони має три готелі, які є неприбутковими, – у Львові (“Власта” – ред), у Кривому Розі (“Братислава” – ред.) і готель “Козацький” у Києві.

“Ми подивилися, що прибутками там взагалі не пахне. Що з ними робити? Їх треба передавати до Фонду держмайна і далі віддавати на приватизацію, і держава заробляє з цього кошти. Саме це і відбулося вчора. Міністрові оборони дуже дякуємо, уже направлені листи до ФДМУ, і я сподіваюсь, що найближчим часом ми побачимо, що об’єкти підуть на приватизацію”, – проінформував заступник керівника ОП.

Крім того, серед інших прикладів непрофільних активів він назвав лижний комплекс на Львівщині та оздоровчий комплекс у Ворзелі (Київська область- ред.), які перебувають у власності Державної фіскальної служби і які, за словами Тимошенка, також мають бути приватизовані.

Як повідомлялося, раніше у Фонді державного майна заявляли, що в Україні у 2021 році планують виставити на продаж близько 900 об’єктів державної власності.

 

www.ukrinform.ua