Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.07.2020

Обсяг купівлі-продажу електроенергії на РДН у II кварталі 2020 знизився

Загальний обсяг продажу електричної енергії на ринку РДН у 2 кварталі 2020 року знизився порівняно з 1 кварталом на 46,3%, або на 6 483 701,5 МВт*год. Таке значне падіння може бути пов’язане з загальним зниженням енергоспоживання у 2 кварталі 2020 року через впровадження карантинних заходів та зниженням попиту на електричну енергію з боку більшості галузей.

З моменту запуску з 1 липня 2019 року незалежного ринку електричної енергії в Україні учасники отримали змогу вільно закуповувати та продавати електроенергію на спеціалізованих торгівельних майданчиках та відповідних ринках, одним з яких є ринок «на добу наперед».

РИНОК «НА ДОБУ НАПЕРЕД» (РДН) – сегмент ринку, на якому здійснюється купівля‐продаж електричної енергії на наступну добу за днем проведення торгів за вільними конкурентними цінами.

Порівняння обсягів купівлі-продажу електроенергії за I квартал та II квартал 2020 на РДН

Джерело даних: ДП «Оператор ринку»

 

Матеріал підготовлено відділом досліджень промислово-сировинних ресурсів та енергетики. У відділі ви можете замовити цінові довідки із підтвердженням цін електричної енергії на РДН та ВДР та подекадним порівнянням середньозважених цін.

Детальніше ознайомитись з переліком послуг відділу досліджень промислово-сировинних ресурсів та енергетики ДП “Держзовнішінформ” можна за посиланням – https://dzi.gov.ua/contacts/viddil-doslidzhen-rynkiv-promyslovo-syrovynnyh-resursiv-ta-energetyky/.