Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.06.2023

Одещина забезпечить українців овочами і кавунами

За даними Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної військової адміністрації цьогоріч Одещина забезпечуватиме Україну овочами та кавунами.

Про це повідомляють на порталі Верховної Ради.

«Незважаючи на катастрофічні наслідки руйнування дамби Каховського водосховища, держава допомагає аграріям відновити зрошення земель для забезпечення продовольчої безпеки України», — інформують у Комітеті з питань аграрної та земельної політики.

Через підрив дамби на Каховській ГЕС наразі найбільша кількість зрошуваних земель – на Одещині. Загальна площа яких складає 226 тисяч гектарів, з яких фактично зрошуються 42 тис. га.

Одеська область додатково отримала близько трьох тисяч гектарів зрошувальних земель і більшість цих земель підуть на вирощування овочевих культур. Це стало можливо завдяки реформі зрошення та збільшення меліоративних площ. Крім того, аграрії почали проявляти зацікавленість у зміні структури посівів.

Окрім зазначеного, ТОВ АТФ «Агро-Діло» розпочало сезон поливу сільськогосподарських культур у Воскресенській територіальній громаді Миколаївської області.

Через руйнування дамби Каховського водосховища, стався неконтрольований розлив річки Інгулець. Однак підприємству вдалося зберегти насосне обладнання та допоміжне електроустаткування головних насосних станцій Інгулецької та Явкинської зрошувальних систем та відновити водопостачання для зрошення.

 

kurkul.com