Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.03.2021

Одеський авіазавод випускатиме вертольоти за ліцензією США

На Одеському авіазаводі, що входить до складу Укроборонпрому, цьогоріч планується запуск ліцензованого виробництва вертольотів класу Bell UH-1 Iroquois.

Про це сказав гендиректор Укроборонпрому Юрій Гусєв під час відвідання підприємства, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу концерну.

За словами Гусєва, організація виробництва перебуває на завершальній стадії. Перший борт має бути виготовлений улітку, до 30-річчя Незалежності України. Проєкт фінансується за рахунок інвестиційних коштів.

“Щоб збільшити обсяги виробництва на підприємстві, плануємо створити спеціалізовану школу для навчання нових авіаконструкторів. Подібна філія може з’явитися на базі Одеського політехнічного університету”, – зазначив Гусєв.

Bell UH-1 Iroquois – американський багатоцільовій вертоліт фірми Bell Helicopter Textron, також відомий як “Г’юї” (Huey). Одна з найвідоміших і масових машин в історії вертольотобудування. Серійно виробляється з 1960 року. Відтоді було випущено значну кількість військових і цивільних його модифікацій.

ДП “Одеський авіаційний завод” – одне з найстаріших авіаційних підприємств України та Європи, створене у 1911 році. Спеціалізується на ремонті літаків МіГ-21, МіГ-23, МіГ-27, Л-39; модернізації літаків МіГ-21 і Л-39; ремонті агрегатів літаків МіГ-29, Ан-12, Ан-24, Ан-26 і Як-40; ремонті авіаційних двигунів різних марок та їх агрегатів; сервісному обслуговуванні; виготовленні запасних частин і навчанні персоналу.