Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.03.2024

Олександр Кубраков: Близько 30 мільйонів тонн вантажів вже пройшло спеціальним коридором Чорним морем, який Україна відкрила сім місяців тому самостійно, виключно за сприяння Об’єднаних Сил оборони

До того ж у грудні-лютому суттєво зріс обсяг товарів, що були відвантажені в портах Великої Одеси. Українська продукція нині експортується у щонайменше 38 країн світу.

Про захист і розвиток попри постійні атаки сьогодні говорили на високому рівні – під час візиту до Одеського морського торговельного порту Президента України Володимира Зеленського й Прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса.

У щоденному режимі формуються каравани на вхід та вихід. Йдеться про кілька десятків суден з портів Великої Одеси. Також можемо говорити про суттєве збільшення вантажообігу у портах Дунайського кластеру. За останній місяць там перевалили близько 2 млн тонн вантажів різної номенклатури.

Ворог сьогодні не може зупинити наш експорт і тому намагається знищити портову інфраструктуру. Цифри говорять самі за себе – з липня 2023 року ворог застосував понад 880 дронів-камікадзе та понад 170 ракет.

На жаль, маємо не тільки пошкодження майна, російський терор вбиває цивільних.

Одеса потребує захисту, Одеса потребує більше систем протиповітряної оборони. Попри війну, наша країна залишається одним з найбільших світових експортерів агропродукції та гарантом світової продовольчої безпеки. Захист українських портів дорівнює захисту мільйонів людей від голоду.

 

mtu.gov.ua