Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.09.2021

Олексій Любченко: готові допомогти Bosch реалізувати плани розташувати виробництво в Україні

Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економки України Олексій Любченко поінформував представників ТОВ «Роберт БОШ ЛТД» (ФРН) про преференції, які Уряд підготував для інвесторів, що будуть розвивати бізнес в Україні. Про це йшлося під час зустрічі з уповноваженим представником та президентом групи Bosch в Україні, Росії, Республіці Білорусь, Центральній Азії, Монголії і на Кавказі Штеффаном Хоффманном 9 вересня у Києві.

У зустрічі також взяли участь заступник Міністра економіки – Торговий представник України Тарас Качка та представник Bosch Group в Україні та генеральний директор ТОВ «Роберт Бош Лтд» Віталій Бульда.

«Діяльність Президента України та Уряду спрямовані на створення сприятливого бізнес-клімату та рівних конкурентних умов для бізнесу, а наші споживачі повинні мати доступ до якісної, сертифікованої продукції», – підкреслив Олексій Любченко.

Представники компанії Bosch під час зустрічі цікавилися інвестиційним кліматом, перспективами для бізнесу та очікуваннями Уряду щодо ключових галузей для розвитку економіки. «Україна для нас – цікавий та важливий регіон для інвестування. Маємо  серйозні наміри організувати тут потужності з виробництва електроінструменту. Наразі у процесі дослідження локація для виробництва, аналіз близькості ринків збуту, кваліфікованої робочої сили та організаційні питання», – зазначив під час зустрічі Штеффан Хоффманн.

Зі свого боку, Перший віце-прем’єр-міністр України підкреслив, що пріоритети розвитку економіки України зосереджено на напрямках створення сприятливого бізнес-клімату, розвитку підприємництва та залучення інвестицій.

«У нас повністю готовий законодавчий пакет для підтримки стратегічних інвесторів, так звані інвестняні. Умови – інвестиції понад 20 млн євро, створення більше 80 робочих місць, зарплата, вища за середню у регіоні. Натомість ми пропонуємо дуже привабливі умови – податкові пільги, митні преференції при ввезенні обладнання та багато іншого. Також днями Верховна Рада України підтримала проект закону про індустріальні парки, яким також передбачені численні стимули для інвесторів. Уряд України здійснює послідовну та  прагматичну політику для підтримки інвесторів», – повідомив Олексій Любченко.

Перший віце-прем’єр-міністр України засвідчив готовність Уряду співпрацювати з бізнесом та усіляко сприяти у розвитку проектів: «Ми готові включатися у роботу вже сьогодні, надати необхідну інформацію, організувати необхідні зустрічі та консультації на високому рівні. Сподіваюся, що незабаром переріжемо стрічку на урочистому відкритті нового заводу».

Також під час зустрічі сторони обговорили важливі для України напрямки розвитку економіки у сферах декарбонізації, зеленої енергетики, накопичення енергії. Уряд затвердив амбітні плани, щодо скорочення викидів парникових газів до рівня 35% у порівнянні з 1990 роком, також великим сегментом національно визначеного внеску є підвищення енергоефективності будівель. Саме тому українська сторона вітатиме пропозиції та технічні рекомендації з впровадження новітніх енергетичних стратегій від провідних виробників.

www.me.gov.ua