Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.09.2021

Олексій Любченко обговорив питання економічної взаємодії з Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Меліндою Сіммонс

Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко провів зустріч з Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Меліндою Сіммонс 28 вересня в Києві. Під час зустрічі сторони обговорили питання поглиблення торговельного, інвестиційного співробітництва та енергетичної безпеки.

«Нам би хотілося почути про поточну економічну ситуацію в Україні та бачення Першого віце-прем’єр-міністра щодо подальших точок поглиблення економічних взаємин України з Великою Британією», – зазначила на початку зустрічі Мелінда Сіммонс.

Українська сторона зазначила, що Британія посідає значне місце за обсягами двосторонньої торгівлі товарами між Україною та країнами Європи та за обсягом прямих іноземних інвестицій. Зокрема, вже залучено майже $2 млрд інвестицій в Україну. Двостороннє співробітництво між двома країнами невпинно зростає. Цього досягнуто, в першу чергу, завдяки Угоді про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії, яка була підписана в жовтні минулого року Президентом України Володимиром Зеленським та Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

«Економіка пожвавлюється, можемо запропонувати багато сфер для реалізації спільних проектів. Зокрема, в Україні очікується до 105-110 млн тонн нового врожаю зернових та олійних культур, отож можлива координація співпраці у взаємно вигідних напрямках, зокрема в аграрному секторі, експорті зернових. Також ми закінчили збирати інформацію для подальшого формування економічно-соціальної матриці регіонів для досягнення цілей, передбачених Національною економічною стратегією Україна-2030. Цей документ був ініційований Президентом України Володимиром Зеленським. Одна з цілей цього документу – здійснення інвестиційних проектів, створення робочих місць та зміцнення економіки України. Запрошую британський бізнес долучатися до реалізації інвестиційних проектів в Україні», – підкреслив Олексій Любченко.

Крім того, сторони обговорили питання енергетичної безпеки України. «Ситуація зі світовими цінами на газ вимагає активізації дій та запровадження додаткових заходів. Наразі зусилля Уряду спрямовані на те, щоб стабілізувати ситуацію на енергетичному ринку, зважаючи на початок в Україні опалювального сезону», – зазначив Олексій Любченко.

У ході обміну думками, Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні підтримала прагнення України продовжувати курс здійснення корпоративного управління відповідно до принципів ОЕСР.

Співрозмовники також торкнулися теми підготовки до проведення 26-ї Конференції країн – учасниць Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (м. Глазго, 1-2 листопада 2021).

www.me.gov.ua