Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.07.2020

Ольга Стефанішина зустрілася з Кадрі Сімсон, Єврокомісаром з питань енергетики

Вчора, 2 липня, Ольга Стефанішина, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції провела онлайн-зустріч з Кадрі Сімсон, Єврокомісаром з питань енергетики.

«Серед ключових цілей активізації діалогу між Україною та ЄС в енергетичному секторі є подальше впровадження оновленого Додатку XXVII до Угоди про асоціацію шляхом імплементації права ЄС в законодавство України. Це  призведе до головної мети – повної інтеграції енергетичних ринків ЄС та України», – зазначила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Ольга Стефанішина також наголосила, що Україна залишається  надійним партнером з транзиту газу для держав-членів ЄС, оскільки українська ГТС є невід’ємною частиною європейської енергетичної системи та гнучким інструментом забезпечення енергетичної безпеки на континенті, що особливо важливо в контексті проекту «Північний потік-2».

Крім того, під час розмови Ольга Стефанішина зазначила, що Україна прагне активно долучитися  до Європейського зеленого курсу та вже готує позиційні документи щодо участі України у цій ініціативі ЄС.

«Зелений курс передбачає зміни у низці секторальних політик ЄС, і для України важливо вже на ранніх стадіях бути у тісному діалозі з ЄС щодо цих змін. Сьогодні, коли ми запускаємо процес оновлення Угоди про асоціацію, важливість цього діалогу ще більше зростає. Для нас важливо підтримувати підхід до розумного використання природних ресурсів, який не завдасть шкоди навколишньому середовищу», – підкреслила Віце-прем’єр-міністр.

Джерело: Урядовий портал.