Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.11.2019

ООН: необхідно значно скорочувати викиди парникових газів

Країнам світу з 2020 до 2030 року потрібно буде щорічно скорочувати викиди парникових газів на 7,6% для ефективного стримування зростання температури.

Про це зазначено у доповіді ООН про розрив у рівнях викидів 2019 року, повідомляє «Інтерфакс-Україна»

Стратегічна мета зниження парникових газів була закріплена у Паризькій угоді щодо клімату 4 листопада 2016 року між 55 сторонами Рамкової конвенції ООН, на частку яких припадає понад 55% обсягу глобальної емісії парникових газів.

З 2020 року необхідні скорочення шкідливих викидів в середньому мають становити вже 2,7% на рік для досягнення показника в 2°C, або 7,6% для стримування зростання температури на рівні 1,5°C, йдеться в доповіді.

78% викидів парникових газів, за даними дослідників, сьогодні припадають на країни – учасниці G20. Семи країнам рекомендується докласти більше зусиль, щоб виконати необхідні вимоги. Це стосується Австралії, Бразилії, Канади, Японії, Південної Кореї, ПАР і США.

У звіті окремо виділені Індія, Росія і Туреччина як країни, які, ймовірно, перевиконають на 15% свої цільові показники за визначеними на національному рівні внесками. Однак, як відзначають автори, це пов’язано з тим, що їхні цілі спочатку були надто низькими.

Щорічний звіт, представлений ЮНЕП, свідчить, що навіть, якщо всі зобов’язання на сьогодні будуть виконані, температура на Землі до 2100 року підвищиться щонайменше на 3°C.