Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.11.2022

ОПЕК підвищила довгостроковий прогноз попиту на нафту

Нафта залишиться паливом номер один у світовому первинному енергетичному балансі, вважають у ОПЕК.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) підвищила свої прогнози світового попиту на нафту у середньостроковій та довгостроковій перспективі. Про це повідомляє Reuters із посиланням на звіт організації у понеділок, 31 жовтня.

Так світовий попит на нафту досягне 103 млн барелів на добу у 2023 році, що на 2,7 млн барелів на добу більше, ніж у 2022 році.
ОПЕК також підвищила прогноз попиту на середньострокову перспективу до 2027 року, заявивши, що до кінця періоду цей показник зросте майже на 2 млн барелів на добу порівняно з минулим роком.
До 2030 року ОПЕК прогнозує середній світовий попит на рівні 108,3 млн барелів на добу і підвищила свій показник на 2045 рік до 109,8 млн барелів.
“Очікується, що нафта залишиться паливом номер один у світовому первинному енергетичному балансі”, – йдеться у звіті.
У звіті ОПЕК зазначено, що світовий попит стабілізується після 2035 року. Інші прогнози з боку компаній та банків бачать, що пік попиту на нафту буде раніше.
“Загальний обсяг інвестицій у нафтовий сектор становитиме 12,1 трлн доларів до 2045 року”, – написав генеральний секретар ОПЕК Хайсам аль-Гайс у передмові до звіту.
За його словами, хронічне недофінансування світової нафтової промисловості останніми роками через спади у галузі, пандемію COVID-19, а також політику, спрямовану на припинення фінансування проектів, пов’язаних з викопним паливом, “є серйозною причиною для занепокоєння”.
Раніше Міжнародне енергетичне агентство оголосило першу глобальну енергокризу. Це зв’язано з проблемами на ринках СПГ та зі скороченням постачання нафти.
ua.korrespondent.net