Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.08.2020

Органи із сертифікації персоналу продовжують здійснювати атестацію за професією «менеджер житлового будинку»

В Україні віднедавна з’явилася нова професія – «менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)», адже очолювати ОСББ повинні відповідальні і фахові люди задля створення належних умов для проживання і задоволення господарчо-побутових потреб мешканців.

Тому Законом України «Про житлово-комунальні послуги» впроваджено здійснення професійної атестації управителів за професією «менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)».

У період карантину органи із сертифікації персоналу перейшли на он-лайн навчання та продовжують здійснювати атестацію дистанційним методом.

«Сьогодні забезпечити вимоги суспільства на безпечне та комфортне проживання під силу управителю-професіоналу, який володіє і технічними знаннями, і знаннями законодавства, а також має навички комунікації та менеджменту. Тому дуже важливо, незважаючи на коронакризу, що такі органи із сертифікації продовжують працювати та проводять атестацію управителів житлових будинків», – зазначила заступник Міністра розвитку громад та територій України Наталія Хоцянівська.

Довідково

Перелік органів з сертифікації персоналу, акредитованих на відповідність вимогам міжнародних та національних стандартів, розміщено на офіційному веб-сайті Національного агентства з акредитації України.

Відповідну акредитацію для здійснення професійної атестації за професією «менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)» мають:

· Орган з сертифікації персоналу будівельної галузі Всеукраїнської громадської організації «Асоціація експертів будівельної галузі»;

· Орган з сертифікації персоналу товариства з обмеженою відповідальністю «Сертифікаційний центр «СТАНДАРТ;

· Орган з сертифікації персоналу товариства з обмеженою відповідальністю «Інститут муніципального менеджменту».