Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.04.2022

Пальним в першу чергу забезпечують ЗСУ та аграріїв – Шмигаль

Враховуючи те, що росія масово бомбардує сховища пального в Україні, в першу чергу пальним забезпечуються Збройні сили, в другу чергу пальне йде на організацію посівної кампанії. Але й забезпечення людей пальним також відбувається.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав в інтерв’ю ВВС News Україна, передає Укрінформ.

«У нас були певні запаси. Зараз у нас є відповідні договори щодо імпортного пального, перебудовується вся логістика постачання. Звичайно, виникають дефіцити, виникають логістичні розриви після таких атак, які відбуваються на нафтобази, на зберігаючі потужності українських підприємств. У нас війна, наше суспільство готове до певних незручностей в постачанні. В першу чергу пальним забезпечуються Збройні сили, в другу чергу пальне сьогодні йде на організацію посівної. Є забезпечення людей пальним на наших автозаправних станціях», – сказав Шмигаль, наголосивши на тому, що рф справді зосередилася на знищенні інфраструктури зберігання пального в Україні. Над цим ворог працює методично, знищуючи і переробні бази, і ті, де зберігається величезна кількість пального.

Уряд забрав всі податки з пального, акциз, всі митні платежі при ввезені пального в Україну, знизили ПДВ з 20% до 7%.

«Це дало змогу знизити ціну на АЗС на 10%. Але росіяни знищують автозаправні станції також. Напевно, наші заправні станції несуть загрозу російській федерації, тому вони просто бомблять і їх – уже десятки знищених», – сказав Прем’єр.

 

www.ukrinform.ua