Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.02.2021

Парламент підтримав законопроект про реформування державних підприємств оборонно-промислового комплексу

29 січня 2021 року, Верховна Рада України прийняла за основу законопроект 3822 “Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності”. За це рішення проголосували 277 народних депутатів.

Законом передбачається реформування Державного концерну “Укроборонпром”, перетворення його в акціонерне товариство, а державних підприємств, що входять до складу Концерну, – в господарські товариства. Також документом запроваджується корпоративна модель управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі.

“Я щиро вдячна народним депутатам і колегам, з якими ми працювали над законопроектом півтора року. Корпоратизація підприємств ДК “Укроборонпрому” дозволить подолати кризу та перетворити їх на сучасні конкурентноздатні підприємства”, – прокоментувала заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді.

Заступник додала, що мова йде про 137 державних підприємств, що входять до складу ДК ”Укроборонпрому”, 21 з яких – знаходиться на тимчасово окупованих Росією територіях.

Після ухвалення законопроекту у першому читанні депутатам відводиться два тижні на внесення правок, які розглядає Комітет ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки та повторно вносить проект закону до сесійної зали на голосування в цілому.

Джерело: Урядовий портал.