Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.12.2019

Парламент системно модернізує у законі сферу поводження з пестицидами та агрохімікатами

Прийняття проекту Закону №2548 «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері поводження з пестицидами та агрохімікатами» забезпечить створення більш сучасного та належного регулювання відносин у сфері поводження з пестицидами та агрохімікатами. Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. 

За майже 25 років в Україні суттєво не переглядалось законодавство про пестициди і агрохімікати. За цей час до документу було внесено ряд фрагментарних і безсистемних змін.

Проект Закону 2548 «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері поводження з пестицидами та агрохімікатами», винесений на розгляд Аграрного комітету Верховної Ради передбачає системну модернізацію цієї сфери.

Згідно з повідомленням, в розробці документа брали участь більше двох десятків експертів, а також народні депутати Аграрного комітету ВРУ.

«Зміни торкнуться насамперед адаптації до законодавства ЄС, дерегуляції для бізнесу та ЦОВВ, боротьби з фальсифікатом», — вказується в повідомленні.

Так, документом забороняється провезення на територію України засобів захисту рослин фізичними особами, посилено вимоги до маркування та упаковки.

Крім цього, вводиться Державного реєстру пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні, який буде функціонувати на основі безплатності і відкритого доступу до нього.

Таким чином паперовий перелік «пестицидів і агрохімікатів, для використання в Україні» стане електронним державним реєстром з відкритим доступом на сайті Мінекоенерго. Так само на сайті буде доступна інформація про план державних випробувань.