Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.12.2022

Перед святами дорожчають цибуля, огірки та банани

Після зниження цін на минулому тижні, напередодні Нового року, черговий раз в Україні подорожчала ріпчаста цибуля. Також піднялися ціни на огірки і банани.

Про це повідомляє «АПК-інформ: овочі та фрукти».

Експерти проєкту зазначають, що на цибулі в першу чергу зросли мінімальні межі цінового діапазону через розпродаж фермерами продукції низької та середньої якості.

Додають, що у  той час, коли ціни на тепличні томати протягом тижня  залишились незмінними, огірки несуттєво додали у ціні.

«Через обмежену пропозицію імпортної продукції та підвищений попит з боку покупців перед новорічними святами, продавці не припиняли спроб поступово підіймати ціни на наявні партії огірків», – пояснюють в «АПК-Інформ: овочі та фрукти».

Лідером з темпу зростання відпускних цін на поточному тижні безсумнівно стали банани, у той час коли попередні цінники на мандарини, апельсини та лимони залишились без змін. Тільки за останні 7 днів банани в Україні подорожчали більше ніж на 20%, причиною чому були перебої у постачаннях та підвищений передноворічний попит з боку покупців.

За прогнозами аналітиків проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти» саме цибуля після новорічних свят може найактивніше дорожчати серед усіх позицій борщового набору, причиною чому є обмежені запаси цієї продукції в українських фермерів.

У той час подальшого стрімкого зростання цін на тепличні овочі аналітики ринку не очікують. Огірки та томати можуть ще несуттєво додати у цінах на період святкових днів, але у подальшому, попит у цьому сегменті буде традиційно поступово згасати.

 

agrotimes.ua