Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.11.2021

Перша віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко провела низку двосторонніх зустрічей під час візиту до США

9 та 10 листопада у рамках візиту до Сполучених Штатів Америки Перша віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко провела низку двосторонніх зустрічей з урядовими чинниками.

Зокрема, зустрічі відбулися з Першим заступником Міністра торгівлі США Д. Грейвсом, Заступником Міністра фінансів США Е. Бауколом, Головою Служби внутрішніх доходів США Ч. Реттігом, Заступником Держсекретаря з питань економічного зростання, енергетики та навколишнього середовища Хосе Фернандезом, в. о. Директора Агентства США з торгівлі та розвитку В. Туммалапаллі, в. о. Президента Експортно-імпортного банку США Дж.Барроусом.

Також відбулись зустрічі з виконавчим директором Світового банку К.Давідсе, Головою місії Міжнародного валютного фонду в Україні І. Владковою-Голлар та директором Європейського департаменту МВФ А. Каммером.

У ході зустрічей сторони обговорили поточну економічну ситуацію в Україні, стан та перспективи реалізації урядових заходів, спрямованих на проведення реформ у сфері створення сприятливого бізнес-клімату, розвитку підприємництва та залучення інвестицій, корпоративного управління, декарбонізації економіки та просування інновацій тощо. Також, розглянуто актуальні питання реалізації фінансової та бюджетної політики, реформування податкової системи.

Американською стороною підкреслено відчутний прогрес у здійсненні реформ в Україні та висловлено готовність до зміцнення економічних та торговельних зв’язків, сприяння лібералізації умов двосторонньої торгівлі та полегшення доступу до ринків товарів і послуг. Поряд з цим, урядовими чинниками Сполучених Штатів підкреслено надання підтримки у започаткуванні проектів, підготовлених у рамках Плану трансформації економіки України.

www.me.gov.ua