Українські виробники цибулі змушені знижувати ціну своєї продукції. Причиною такої цінової тенденції стало збільшення пропозиції цієї продукції на ринку, яке було спровоковано збільшенням постачання імпортної цибулі з Польщі та Нідерландів.
Про це повідомляє east-fruit.com.
«В результаті на сьогодні цибулю з місцевих господарств пропонують за ціною 10−14 грн/кг (0,34−0,48 $/кг), що в середньому на 14% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. При цьому більшість операторів ринку зазначають, що майже 80% цієї продукції на внутрішньому ринку країни — це імпортна цибуля. Оскільки на сьогоднішній день основні запаси цього овочу зосереджені у південних областях країни, які через постійні бойові дії не можуть відвантажувати цю продукцію в інші регіони», — йдеться в повідомленні.
При цьому, за словами самих виробників, якість цибулі в сховищах продовжує стрімко погіршуватися, що, в свою чергу, може призвести до подальшого зниження відпускних цін у даному сегменті.
«Незважаючи на здешевлення цибулі, на сьогодні ця продукція в Україні все ще коштує в середньому в 2,9 рази дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. Таку цінову різницю ключові гравці ринку пояснюють розривом логістичних ланцюжків на більшій частині території країни, що значно ускладнює постачання цибулі не лише всередині країни, а й імпортної продукції», — підкреслюють експерти.