Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.06.2023

Підрив Каховської ГЕС: ЄС надає Україні мобільні станції очищення води

Кожна станція може виробляти за день 120 тис. літрів чистої води, що допомагає вирішити одну з найнагальніших проблем у цьому районі.

У зв’язку з підривом росіянами греблі в Новій Каховці, ЄС мобілізує свої стратегічні резерви, розгортаючи три мобільні станції очищення води, щоб допомогти місцевій владі виробляти питну воду для постраждалих. Про це повідомила пресслужба Європейської комісії.

Зазначається, що кожна станція може виробляти за день 120 тис. літрів чистої води, що допомагає вирішити одну з найнагальніших проблем у цьому районі.

Як повідомили у ЄК, вже 16 європейських країн – Австрія, Бельгія, Болгарія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Польща, Іспанія та Швеція – запропонували свою допомогу через Механізм цивільного захисту ЄС, надавши автоцистерни, водяні насоси, човни, рятувальне обладнання, генератори та ін.

“Гуманітарні партнери ЄС в Україні переорієнтували свою поточну діяльність на надання життєво важливої допомоги постраждалому населенню, включно з питною водою, готовою до вживання їжею, грошовою допомогою та роздачею обладнання для житла. Для подальшої підтримки гуманітарних операцій на місцях ЄС також мобілізував додаткові 500 тис. євро для задоволення нагальних потреб, що виникли внаслідок руйнування Каховської греблі. Це понад 200 мільйонів євро гуманітарної допомоги, вже виділеної Україні у 2023 році”, – зазначили у ЄК.

 

ua.korrespondent.net