Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.11.2020

Підвищення конкуренції на ринку газу забезпечить автоматичне зменшення ціни та підвищення якості послуг, – Юрій Бойко

Під час онлайн-брифінгу, що відбувся 26 листопада, в.о. Міністра Юрій Бойко наголосив на важливості конкурентного ринку газу. Це можливо за умови продажу всього об’єму газу власного видобутку компанією «Укргазвидобування» на біржі, що дозволить мати доступ на рівних умовах і Нафтогазу, і решті постачальників, і облгазам на конкурентних засадах і за зрозумілою логікою ціноутворення, а також відкриття клієнтської бази, якою володіють облгази, для всіх учасників ринку.

«Виконання цих умов значно спростить роботу інших постачальників газу, їхня кількість збільшиться. Внаслідок цього на ринку буде підвищення конкуренції, автоматичне зменшення ціни та підвищення якості послуг”, – зазначив Юрій Бойко.

Також в.о. Міністра окреслив основні тенденції газовидобутку в Україні. При цьому відзначив, що в Україні глибоке залягання вуглеводнів, що вимагає дорогих засобів геологорозвідки і подальшого видобування. Щоб досягти бажаного результату, потрібно вкладати великі кошти у геологорозвідку.

«Ми закінчуємо роботу над підготовкою угод про розподіл продукції, які передбачають залучення приватних інвестицій у цей сектор», – повідомив Юрій Бойко.

Також він зазначив, що поточне українське законодавство не відповідає на цілу низку питань, які задають інвестори щодо захисту майбутніх інвестицій. При розгляді текстів угод про розподіл продукції поряд з критичними зауваженнями опрацьовано низку технічних питань із залученням фахівців суміжних міністерств та податкової служби, щоб виписати правила для інвесторів, які б дозволили залучити інвестиції і отримати по 8 ділянках надійних інвесторів.

Джерело: Урядовий портал.