Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.09.2023

Покровський ГЗК готує до запуску Богданівську збагачувально-агломераційну фабрику

Покровський гірничо-збагачувальний комбінат готує до запуску Богданівську збагачувально-агломераційну фабрику (БЗАФ) після майже річного простою. Про це йдеться у пресрелізі підприємства.

Комбінат зазначає, що за час простою фабрики лінії електропостачання БЗАФ вийшли з ладу, але наразі бригада цеху мереж та підстанцій завершує їх відновлення. Після подачі струму фабрика почне приймати сировину для виробництва та проводити перевірку обладнання на готовність до запуску.

В ході підготовки фабрики важливу увагу приділяють відновленню роботи агломашини, в якій і спікатимуть марганцевий агломерат марки АМ-1. Корпус обладнання укріплюють спеціальною вогнетривкою цеглою. Проводять ремонт й приводу агрегату, пилогазоочистки та системи газопостачання.

«Особливий акцент – подача води на БЗАФ. Водозабір здійснюватиметься зі ставка шламосховища Криві Луки. Звідти вода транспортуватиметься через комунікації водошламового господарства Олександрівської збагачувальної фабрики. Від точки забору до місця призначення вона проходитиме шлях у 5 км. 6-го вересня провели пробний пуск подачі води за оберненим циклом», –  йдеться у повідомленні.

Роботи з підготовки БЗАФ мають закінчити до 15-го вересня 2023 року – в цей день планують почати спікання агломерату. У вересні запланований обсяг готової продукції має нараховувати 12 тис. т, у жовтні – ще близько 28 тис. т.

Окрім того, на Покровському ГЗК триває ремонт крокуючого евакуатора №173, який працюватиме у Північному кар’єрі. Завершення капремонту заплановане на 25 вересня 2023 року.

 

minprom.ua