Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.10.2023

Польща збудує вантажний термінал, який стане пунктом пропуску на українському кордоні

Польща реалізує проєкт великого вантажного термінала в районі населеного пункту Гребенне, який буде використовуватися як пункт пропуску спільно з Україною. Про це розповів заступник начальника штабу — начальник відділу організації прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління Ігор Матвійчук, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Є ще один презентований ними проєкт — перший спільний вантажний термінал, розташований на кількох гектарах у районі населеного пункту Гребенне, неподалік пункту пропуску «Рава-Руська—Гребенне». Проєктна спроможність термінала як пункту пропуску буде вчетверо вищою за ту, яка діє зараз на ПП «Рава-Руська—Гребенне», що становить 600 транспортних засобів за зміну”, — сказав Матвійчук.

У результаті реалізації проєкту навантажені транспортні засоби з пункту пропуску «Рава-Руська—Гребенне» будуть перенаправлені на нього. При цьому ПП «Рава-Руська—Гребенне» стане виключно пасажирським.

З польського боку до терміналу вже прокладено автошлях, яким автомобілі з вантажами можуть пересуватися поза межами населених пунктів. З українського боку також потрібно буде підтягнути автодорогу від існуючої автодороги до пункту пропуску. А також збудувати об’їзну автодорогу навколо міста Рава-Руська. Профінансувати проєкт будівництва дороги може Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), надавши кредит.

 

ports.ua