Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.03.2023

Понад 170 тисяч квадратних кілометрів України досі небезпечні через міни та снаряди – Зеленський

Більша частина замінованої території – це земля аграріїв, Україна шукає шляхи пришвидшити гуманітарне розмінування та збільшити відповідну співпрацю з партнерами.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Обговорили сьогодні також гуманітарне розмінування – те, що життєво важливо, в буквальному сенсі. Станом на зараз понад 170 тисяч квадратних кілометрів нашої території залишаються небезпечними через ворожі міни та снаряди, що не розірвалися», – сказав він.

Президент зазначив, що суттєва частина цієї території – це земля українських аграріїв, що оброблялась.

«Тож сьогодні обговорили, як активізувати цю роботу: пришвидшити гуманітарне розмінування, збільшити відповідну співпрацю з партнерами. І обговорили, як підтримати наших аграріїв. Почалась уже друга посівна за час повномасштабної війни», – додав Зеленський.

Він наголосив, що минулого року героїчні зусилля українських фермерів, усіх працівників і працівниць аграрної сфери дозволили зберегти українське аграрне виробництво – глобальну роль України як гаранта продовольчої безпеки.

Глава держави подякував всім, хто зробив свій внесок у цю сферу, а відповідні кроки на підтримку галузі вже опрацьовує уряд.

Як повідомлялося, в Україні з початку повномасштабної війни з рф загалом були знешкоджені 332 030 вибухонебезпечних предметів.

www.ukrinform.ua