Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.09.2022

Понад 6,5 тисяч аграріїв уже подали заявки на отримання держпідтримки через ДАР

Кількість заявок за програмою бюджетної підтримки через Державний аграрний реєстр (ДАР) подвоїлася за останній тиждень. Наразі 6 554 аграрії вже є учасниками програми, що фінансується за рахунок коштів Європейського Союзу. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

За напрямом програми субсидія на 1 га оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення подали заявки 5 569 виробників сільськогосподарської продукції, за другим напрямом — дотація за утримання корів — 985 аграріїв.

Також уже 17 тис. аграріїв зареєструвались у Державному аграрному реєстрі.

Нагадаємо, що учасниками програми можуть бути лише ті виробники сільськогосподарської продукції, котрі зареєстровані у Державному аграрному реєстрі та відповідають її критеріям. Адже розподіл підтримки відбуватиметься лише онлайн через ДАР.

За умовами програми, безповоротну допомогу можуть отримати аграрії, які мають від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або утримують від 3 до 100 корів. Перші можуть отримати – 3100 грн на один гектар оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення, але не більше 372 тис. гривень. Другі – 5300 грн на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, але не більше 530 тис. гривень.

Увага, граничний строк подачі заявок на участь у програмі за обома напрямами — 15 листопада 2022 року. Детальніше про умови участі можна почитати за посиланням.

 

kurkul.com