Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.09.2023

Попит на нафту 2050 року становитиме 85 млн б/д – ExxonMobil

ExxonMobil твердо вірить, що нафта ще довго буде потрібна світу, згідно з новим прогнозом Global Outlook щодо попиту та пропозиції енергії до 2050 року.

Як повідомляє Рetrolplaza, компанія не вважає, що світова економіка досягне своєї мети щодо нульових викидів до 2050 року шляхом переходу на джерела з меншим вмістом вуглецю, такі як відновлювана енергія.

Відповідно до звіту, підвищення стандартів життя в країнах, що розвиваються, призведе до збільшення глобального попиту на енергію на 15% до 2050 року.

Глобальна перспектива прогнозує, що найбільшою зміною у світовому енергетичному балансі до 2050 року стане значне збільшення сонячної й вітрової енергії разом зі значним скороченням використання вугілля. Загалом споживання електроенергії зросте на 80% до 2050 року.

«Прогнозується, що нафта і природний газ все ще становлять більше половини світових енергоносіїв. Корисність нафти й природного газу для задоволення світових потреб залишається неперевершеною», — йдеться у звіті.

Очікується, що споживання нафти значно скоротиться в особистому транспорті, але залишатиметься важливим для промислових процесів і важкого транспорту, як-от морські перевезення, далекомагістральні вантажні перевезення й авіація, які є основою економічного зростання.

У звіті стверджується, що кожен новий легковий автомобіль, проданий у світі 2035 року, буде електричним транспортним засобом, попит на нафту 2050 року становитиме 85 млн барелів на день, як і 2010 року.

До 2030 року ExxonMobil планує скоротити викиди парникових газів на 40-50% порівняно з 2016 роком. Крім того, компанія планує збільшити виробництво біопалива й водню. Нарешті, Exxon розробляє можливості уловлювання і секвестрації вуглецю (CCS).

 

enkorr.ua