Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.05.2020

Посольство Ірландії розпочне роботу в Україні до кінця 2020 року і сприятиме розвитку торгівлі та інвестицій

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з Віце-прем’єр-міністром і Міністром закордонних справ та торгівлі Ірландії Саймоном Ковене.

Глави зовнішньополітичних відомств приділили окрему увагу українсько-ірландському двосторонньому співробітництву. Зокрема, Міністр Саймон Ковене підтвердив намір відкрити Посольство Ірландії в Україні до кінця 2020 року.

У зв’язку з цим Дмитро Кулеба зазначив: «Відкриття Посольства Ірландії у Києві – це важлива віха у наших відносинах. Ми також чекаємо, що до кінця року до України прибуде ірландська бізнес місія. Треба швидко і якісно розвивати торгівлю та залучати ірландські інвестиції в Україну».

Глава українського зовнішньополітичного відомства також відзначив послідовну підтримку Ірландією суверенітету та територіальної цілісності України, в т.ч. в рамках міжнародних організацій.

Міністри обмінялися інформацією стосовно подолання наслідків пандемії COVID-19 та заходів, які вживаються урядами обох країн задля повернення до повсякденного життя.

Довідково

У 2019 році обсяг торгівлі товарами та послугами між Україною та Ірландією досягнув 715,6 млн дол. США (+34,3%).

5 грудня 2019 року у м. Братислава на полях засідання РМЗС ОБСЄ відбулася зустріч Міністра закордонних справ України Вадима Пристайка з Віце-прем’єр-міністром і Міністром закордонних справ та торгівлі Ірландії С.Ковене.

25 листопада 2019 року у м. Дублін відбулися політичні консультації на рівні заступника Міністра закордонних справ України Сергія Кислиці, політичного директора МЗС Ірландії Соні Гайленд та генерального директора у справах ЄС МЗС Ірландії Джо Хакетта.

Джерело: Урядовий портал.