Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.11.2020

Працюємо з Казахстаном у збільшенні транзитних перевезень із Китаю до Європи

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч із головою правління АТ «НК «Казакстан Темір Жоли» Сауатом Минбаєвим сьогодні, 9 листопада. Зустріч відбулася у рамках офіційного візиту Міністра інфраструктури до Республіки Казахстан. Сторони обговорили перспективи подальшого співробітництва між обома країнами у залізничній галузі.

Владислав Криклій повідомив, що Україна зацікавлена розвивати взаємовигідну українсько-казахстанську співпрацю у галузі залізничного сполучення та інфраструктури, зокрема за програмою міжнародного співробітництва ТРАСЕКА. На його думку, саме розвиток мультимодальних перевезень і створення нових цифрових транспортних коридорів дозволять краще розвинути транспортний коридор Європа-Кавказ-Азія.

Цьогоріч саме Казахстан головує в міжурядовій комісії ТРАСЕКА, тому Владислав Криклій підкреслив важливість зняття бар’єрів у проходженні контейнерних поїздів і запровадження єдиних тарифів і документів на перевезення.

Очільник Міністерства також повідомив, що Україна планує масштабну електрифікацію і модернізацію свої залізничної інфраструктури, зокрема:

– реконструкцію залізничної колії на ділянці держкордону «Мостиська-2 – Скнилів» у Львівській області;
– електрифікацію ділянки «Ковель-Ізов-держкордон» довжиною 94 км;

– модернізацію залізничної колії 1435 мм на ділянці «Ковель-Ягодин-держкордон» з подальшою електрифікацією тощо.

Крім цього, одним із пріоритетних завдань українського Уряду є створення на території України інфраструктури для високошвидкісного залізничного руху. Низка провідних країн світу, зокрема Корея, Китай та Італія вже підтвердили свою зацікавленість брати участь у цьому проекті. За попередніми оцінками, загальна довжина колій, яку планується побудувати, становить близько 2000 км.

Участь у зустрічі з української сторони також взяв перший заступник Міністра інфраструктури Дмитро Абрамович.

Джерело: Урядовий портал.