Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.05.2015

Представники місії МВФ провели зустріч з керівництвом ДП «Держзовнішінформ»

12 травня 2015 року в Києві почала роботу місія Міжнародного валютного фонду. У перший же день роботи місії, її члени, експерт фінансового сектора департаменту грошового ринку і ринку капіталів Анна-Марія Кокнайн і економіст європейського департаменту Алмира Бузаушіна – провели робочу зустріч з керівництвом ДП «Держзовнішінформ».
 

Одним з ключових питань, що обговорювалися в ході зустрічі, стала ефективність експертизи цінових умов зовнішньоекономічних контрактів з імпорту послуг, як механізму запобігання неконтрольованого відтоку капіталу за кордон.
 

Нагадаємо, згідно постанови Правління Національного банку України №597 від 30.12.2003 року ДП Держзовнішінформ здійснює експертизу цінових умов зовнішньоекономічних контрактів з імпорту послуг – на предмет відповідності цін контракту кон'юнктурі ринку.
 

На думку в.о. директора підприємства Юрія Лазоренко, сьогодні сама необхідність здійснення експертизи відповідності цін контракту кон'юнктурі світового ринку зупиняє бізнес від спокуси використання імпорту послуг як каналу неконтрольованого «виведення» капіталу закордон.
 

Підтвердила його слова і начальник відділу державних проектів і програм, перший директор підприємства (1996-2010) Тамара Кліточенко, зазначивши, що сьогодні, в умовах економічної кризи в Україні, контроль за ціноутворенням при імпорті послуг є актуальним.
 

Разом з тим, як зазначив начальник управління галузевих досліджень Валентин Завгороднєв, «Держзовнішінформ» веде постійний діалог з бізнесом – і завдяки цьому у добросовісних клієнтів не виникає проблем в отриманні експертних висновків.
 

В ході спілкування пані Анна-Марія Кокнайн позитивно оцінила експертний потенціал підприємства – понад 50 експертів у ключових галузях української промисловості та АПК.
 

Також пані Анна-Марія Кокнайн підкреслила важливість взаємодії підприємства з митними та податковими органами.
 

Представників місії було поінформовано про заходи з підтримки експорту що реалізуються підприємством.