Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.08.2020

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч з представниками Посольства США та USAID

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч з представниками Посольства США в Україні та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Зокрема, у зустрічі взяли участь: тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, Директор Місії USAID Джеймс Хоуп, заступник Директора Місії USAID Сьюзан Кутор та секретар Посольства США в Україні Кім Кім І.

Денис Шмигаль привітав новопризначеного Керівника Місії USAID в Україні та Білорусі пана Джеймса Хоупа, подякував за всебічну та послідовну підтримку України з боку Уряду США, а також висловив сподівання щодо подальшої співпраці у реалізації проектів, спрямованих на економічний і соціальний розвиток України.

Очільник Уряду також розповів, що Уряд продовжує вживати всі необхідні заходи у протидії поширенню коронавірусу, зокрема напередодні старту навчального року.

При обговоренні питань енергетичного сектору Прем’єр-міністр зазначив, що Уряд веде перемовини щодо реалізації проекту справедливої трансформації вугільних регіонів.

«Це важливий напрямок, адже ми розуміємо, що вугільна генерація себе вичерпує з точки зору екології та продуктивності. З тридцяти трьох шахт двадцять є збитковими та неефективними. Ми розуміємо, що проблеми вугільних регіонів потрібно буде вирішувати комплексно, адже шахти рано чи пізно почнуть закриватися. Загалом в Україні налічується 60 так званих мономіст, які залежать від однієї шахти або одного підприємства. Вже зараз потрібно вирішувати проблеми таких населених пунктів, щоб через 5-10 років ми не отримали соціально-демографічні катастрофи у цих регіонах», – заявив Прем’єр-міністр.

Також Глава Уряду розповів про послідовне продовження реформи децентралізації, зазначивши, що це одна з найбільш успішних та підтримуваних суспільством реформ. Денис Шмигаль висловив сподівання, що проекти «Пульс» та «DOBRE», які знаходяться на стадії завершення, продовжать свою роботу і після проведення місцевих виборів для посилення та закріплення реформи у новоутворених громадах.

«Наступний етап – ми будемо потребувати, щоб новоутворені громади та райони якнайшвидше вчилися, як ефективно жити в нових умовах, зокрема, як реформувати обласні державні адміністрації. Тому ми будемо вдячні за подальшу підтримку цих реформ», – підкреслив Прем’єр-міністр.

Зі свого боку Директор Місії USAID Джеймс Хоуп повідомив, що підтримує продовження програм щодо реформи децентралізації. За його словами, в цьому році в Україні реалізовуються десятки різних програм та проектів, які стосуються сфери енергетики, економіки, охорони здоров’я та інших важливих напрямків.

Джерело: Урядовий портал.