Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.04.2020

Прем’єр-міністр провів перше засідання Антикризового енергетичного штабу

ід час засідання було затверджено склад штабу та презентовано енергетичний баланс України. 

У середу, 29 квітня, в Кабінеті Міністрів відбулося перше засідання Антикризового енергетичного штабу під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

В засіданні штабу взяли участь керівництво Мінекоенерго, НКРЕКП, «Енергоатому», «Укргідроенерго», ДП «Гарантований покупець», народні депутати та всі ключові учасники ринку. Загалом Антикризовий штаб складається з 32 членів.

Відкриваючи засідання, очільник Уряду наголосив на тому, що сьогодні енергетична криза знаходиться на тому етапі, коли дії влади мають бути оперативними, ефективними та злагодженими.

«Ми зацікавлені в тому, щоб був напрацьований план заходів.  Вчора на нараді з Президентом ми проговорили вже підписаний сьогодні енергетичний баланс України. Він відкорегований. Ми працювали спільно з ключовими підприємствами цієї галузі», – підкреслив Прем’єр-міністр.

В.о. Міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець розповіла про основні виклики у галузі енергетики та презентувала план оперативних заходів щодо нормалізації роботи енергетичної галузі України.

Прем’єр-міністр також наголосив, що ключове завдання, яке сьогодні стоїть перед Урядом – це необхідність збалансувати ринок та забезпечити його стабільність.

«Ми маємо зберегти робочі місця, особливо в галузі вугільної промисловості, атомної енергетики. Тому важливо сьогодні працювати над цим спільно. І баланс, який ми маємо сьогодні, дає нам розуміння того, де, яка, чия роль і які потужності можуть бути задіяні. І про що нам треба домовлятися з підприємствами-власниками відновлювальних джерел енергії», – зазначив Денис Шмигаль.

Під час засідання було обговорено необхідність ухвалення низки законодавчих та нормативних ініціатив, які сприятимуть стабілізації ситуації на ринку енергетики.

Також всі учасники обговорень підкреслили важливість створення Антикризового енергетичного штабу, який буде працювати комплексно та відкрито.

Нагадаємо, 24 квітня на засіданні Кабінету Міністрів було створено Антикризовий енергетичний штаб.

Прем’єр-міністр провів перше засідання Антикризового енергетичного штабу

Джерело: Урядовий портал.