Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.09.2020

Прем’єр-міністр провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним послом Індії

Сторони обговорили питання двосторонньої співпраці у сфері торгово-економічного співробітництва, освітній та медичній галузі.

У четвер, 24 вересня, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним послом Індії в Україні Партхою Сатпатхі. Очільник Уряду наголосив, що потрібно докласти зусиль для відновлення повноформатного двостороннього діалогу, і Україна готова активізувати його на всіх рівнях.

Важливим чинником розвитку економічної співпраці, за словами Прем’єр-міністра, є Міжурядова українсько-індійська комісія з торговельного, економічного, наукового, технічного, промислового і культурного співробітництва. «Ми готові до взаємодії з індійськими партнерами з метою проведення сьомого засідання Комісії в онлайн-режимі або відразу після нормалізації ситуації з пандемією», — зазначив Денис Шмигаль.

Глава Уряду також відзначив потенціал торгово-економічного співробітництва між Україною та Індією, який необхідно розвивати. Зокрема, перспективними, на його думку, є співпраця в авіаційній та космічній сферах.

«Нещодавно ми створили Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, яке комплексно займається авіакосмічною галуззю та військово-оборонним комплексом. Ми зацікавлені у розвитку співробітництва за цілою низкою напрямів у науково-технологічній сфері, а також в обміні досвідом та найкращими практиками у цій галузі», — сказав Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль підкреслив, що Індія залишається одним з основних торговельних партнерів України в агропромисловому комплексі. «За підсумками минулого року Індія посіла друге місце серед країн-імпортерів української аграрної продукції. Тож ми готові до подальшої співпраці в аграрному секторі з метою нарощування обсягів експорту сільськогосподарської та харчової продукції до Індії», — наголосив очільник Уряду.

Під час зустрічі Денис Шмигаль та Партха Сатпатхі обговорили питання навчання індійських студентів в Україні. Прем’єр-міністр зауважив, що індійські студенти отримують вищу освіту в Україні з 1957 року. І станом на зараз в Україні навчається майже 19 тисяч громадян Індії. «Це великий потенціал для обох країн. Зі свого боку спільно з Міністерством освіти і науки будемо робити кроки для забезпечення сприятливих умов навчання індійських студентів в Україні», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також закликав індійську сторону не визнавати дипломи, отримані на тимчасово окупованій території  Автономної Республіки Крим.

Крім того, Денис Шмигаль зауважив, що наразі в лікарнях Індії перебуває шестеро українців, які очікують операції з трансплантації, за державною програмою та закликав індійську сторону сприяти якнайшвидшому проходженню їх лікування. «Це питання на контролі Президента, Уряду, Верховної Ради та всієї української громадськості», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Під час зустрічі Денис Шмигаль запросив Прем’єр-міністра Індії Нарендру Моді відвідати Київ з офіційним візитом.

Джерело: Урядовий портал.