Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.04.2021

Прем’єр-міністр України та Віце-прем’єр-міністр Польщі обговорили актуальні питання двосторонньої співпраці

Регіональну безпеку, вакцинацію проти COVID-19 та розвиток прикордонної інфраструктури обговорили Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і Віце-прем’єр-міністр, Міністр розвитку, праці і технологій Республіки Польща Ярослав Ґовін.

Глава Уряду України відзначив, що діалог між країнами останнім часом активно розвивається, і цю динаміку та змістовність контактів варто продовжувати.

Денис Шмигаль подякував польській стороні за дієву підтримку, яку Україна відчула в умовах нещодавнього збільшення військової присутності Російської Федерації поблизу українських кодонів і в Криму.

«Ми високо цінуємо непохитну позицію країн-членів ЄС та НАТО в контексті відновлення територіальної цілісності України», — зазначив Прем’єр-міністр України.

Сторони також порушили питання вакцинації населення від COVID-19. Денис Шмигаль подякував Польщі, яка в рамках ініціативи Європейської Комісії висловила готовність надати Україні 1,2 мільйона доз вакцини.

«Розраховуємо на підтримку Уряду Польщі в узгодженні механізму передачі вакцин для українців найближчим часом», — підкреслив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр серед іншого зауважив, що Україна уважно спостерігає за впровадженням сертифікатів здоров’я у Європейському Союзі й готова долучатися до ініціативи задля підвищення мобільності населення.

Крім того, Денис Шмигаль і Ярослав Ґовін обговорили реформу української митниці та розвиток прикордонної інфраструктури. Прем’єр-міністр України відзначив, що суттєве збільшення пропускної спроможності на українсько-польському кордоні є невід’ємною частиною зміцнення двосторонніх відносин.

«Для нас дуже важлива взаємна співпраця в цьому напрямку, аби ми могли розвиватися, збільшувати товарообіг між країнами, знищувати контрабандні схеми й облаштувати якнайбільше сучасних пунктів пропуску. Це один із практичних кроків щодо розширення нашої співпраці. Пункти пропуску є дверима між нашими державами, тому поступ у цій сфері має вагоме значення», — зазначив Прем’єр-міністр.

Також Глава Уряду України зауважив, що в контексті збільшення товарообігу між країнами постає питання польських дозволів для здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень.

«З огляду на зростаючі обсяги нашої двосторонньої торгівлі, кількість автодозволів для України має бути не менше 200 тисяч. Це допоможе розкрити наш взаємний економічний потенціал та покращити динаміку торгівлі», — зауважив Денис Шмигаль.

Під час зустрічі Прем’єр-міністр України також відзначив важливість забезпечення гідних умов і захисту прав українських трудових мігрантів і студентів.

На завершення Денис Шмигаль подякував Ярославу Ґовіну та Польщі за тверду підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Джерело: Урядовий портал.