Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.09.2019

Президент України схвалив закон Про режим спільного транзиту

Президент України Володимир Зеленський прийняв рішення підписати законопроект,ухвалений Верховною Радою за основу і в цілому 12 вересня 2019 року  «Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи».

Законопроект запроваджує в українському законодавстві положення Конвенції про процедуру спільного транзиту та розроблений на виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Метою Закону є імплементація положень Конвенції про процедуру спільного транзиту від 20.05.1987 та Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами від 20.05.1987 відповідно до зобов’язань України, закріплених Угодою про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, та впровадження електронної транзитної системи для електронного обміну даними між митними органами України при режимі спільного транзиту.

Проте на ухваленні закону робота над приєднанням до Конвенції про процедуру спільного транзиту не завершується. Адже процедура приєднання до Конвенції є нестандартною для країн-претендентів. Для цього спочатку необхідно запровадити та використовувати протягом щонайменше одного року положення цієї Конвенції та відповідний ІТ продукт в межах території України. Лише після цього Україна зможе отримати офіційне запрошення для приєднання до Конвенції.