Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.10.2020

Пріоритетом Уряду у сфері євроінтеграції є створення нових можливостей для українського бізнесу

Важливим пріоритетом у сфері євроінтеграції для Уряду є створення нових можливостей для українського бізнесу, зокрема в торгівлі та секторальній співпраці. Це буде важливим питанням порядку денного Саміту Україна-ЄС, що відбудеться 6 жовтня в Брюсселі. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Кабінету Міністрів 30 вересня.

За підсумками засідання Уряд затвердив проекти трьох угод між Україною та Європейським Союзом: «Кліматичний пакет для стабільної економіки: (САSЕ) в Україні», «Програма ЄС «Міцні регіони», «Механізм розвитку громадянського суспільства України».

Прем’єр-міністр зауважив, що загальна сума угод становитиме 60 млн євро, які будуть спрямовані на допомогу малому й середньому бізнесу в контексті його екологізації, підтримку східних регіонів України, розвиток громадянського суспільства.

«10 млн євро в рамках Угоди «Кліматичний пакет для стабільної економіки в Україні» будуть спрямовані на різні заходи із розвитку ресурсно ефективної, чистої та конкурентоспроможної економіки. 30 млн євро підуть на допомогу регіонам, зокрема для подолання негативних наслідків пандемії», — зазначив Денис Шмигаль.

Ще 20 млн євро будуть спрямовані на розвиток сприятливого середовища для роботи громадянського суспільства та залучення його до політичних процесів.

Джерело: Урядовий портал.