Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.11.2021

Проєкт держбюджету-2022 залишиться збалансованим до другого читання – Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що проєкт державного бюджету на 2022 рік у процесі підготовки до другого читання збереже збалансованість, продемонстровану під час розгляду Верховною Радою в першому читанні.

“Цього тижня народні депутати підтримали в першому читанні проєкт державного бюджету на 2022 рік, який подав уряд. Бюджет ми подавали реалістичним і збалансованим, і таким самим він залишиться й до другого читання”, – написав Шмигаль на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, проєкт передбачає “безпрецедентне зростання обсягу коштів за програмою медгарантій”, підвищення пенсій, будівництво доріг, реформу цифровізації, підтримку малого та середнього бізнесу.

Прем’єр зазначив, що доходи місцевих бюджетів порівняно з минулим роком збільшилися майже на 50 млрд грн, що відкриває для громад “значні можливості створювати безпечний та інклюзивний простір, а також активніше займатися реконструкцією соціальної інфраструктури”.

Шмигаль також відзначив рекордний рівень прямих іноземних інвестицій у ІІІ кварталі 2021 року. “Значна частина інвестицій, яка зараз надходить – це реінвестиції. Тому одне з важливих завдань перед новою очільницею Міністерства економіки – це робота з іноземними інвесторами та подальше покращення інвестиційного клімату в Україні”, – написав він.

Серед завдань уряду прем’єр назвав забезпечення українців житлом у рамках президентської програми “Доступна іпотека під 7%”. “Для цього уряд запланував випуск облігацій на 20 млрд грн, які буде спрямовано саме на підтримку програми”, – розповів Шмигаль.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла в першому читанні в цілому проєкт закону “Про державний бюджет України на 2022 рік” 273 голосами 2 листопада.

 

ua.interfax.com.ua