Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.11.2019

Прогнози FAO щодо споживання зернових у 2019

За даними доповіді «Продовольчий прогноз» Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO), світове виробництво пшениці та кукурудзи зросте в 2019 році, тоді як виробництво рису знизиться до рівня минулого року.

А от  споживання всіх трьох зернових на душу населення буде ймовірно однаковим і навіть перевищувати темпи зростання населення.

Тим часом, очікується, що світове виробництво насіння олійних культур вперше за 3 роки скоротиться, головним чином, внаслідок прогнозованого скорочення посівів сої і зниження врожайності в США, а також слабшого прогнозу щодо врожаю ріпаку в Канаді і ЄС.

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН прогнозує, що світове виробництво цукру скоротиться на 2,8% в наступному році, навіть незважаючи на зростання світового споживання.

Згідно з прогнозами, виробництво молока збільшиться на 1,4%. Майже 90% цього зростання буде обумовлене збільшенням поголів’я молочних стад в Індії і Пакистані.

Світове виробництво м’яса скоротиться в 2019 році вперше за більш, ніж 20 років, що зумовлено спалахом африканської чуми свиней в КНР. Очікується, що виробництво м’яса великої рогатої худоби, овець, птиці та свиней складе 335 млн тонн у ваговому еквіваленті туші, що на 1% нижче, ніж в попередньому році

У FAO прогнозують, що світове виробництво риби залишиться незмінним з 2018 року: зниження вилову риби – на 3,4%. Відповідно до оцінок, товарообіг риби скоротиться, незважаючи на те, що імпортні поставки в Китай суттєво зростуть.