Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.02.2021

Програма «Велике будівництво» дає поштовх для розвитку економіки країни

Інвестиції в еквіваленті 2% від ВВП в будівництво шкіл і медичних установ можуть підвищити загальний рівень зайнятості на 3-4%, що своєю чергою дасть істотний приріст економічних показників.

Окрім того, за оцінками групи Ukraine Economic Outlook, якби в 2020 році програми «Велике будівництво» не було, падіння реального ВВП за підсумками минулого року могло б бути вдвічі більшим – 8-9%, проти передбачуваних мінус 5%.

«Поєднання інфраструктурних і соціальних державних проектів – це головний спосіб досягти стабільного розвитку регіонів і відновлення національної економіки», – наголошує Олексій Чернишов.

Інвестиції держави в розбудову соціальної інфраструктури це також суттєва підтримка українського бізнесу. Наприклад, до виконання робіт на 320 проектах, реалізованих Мінрегіоном в рамках Програми «Велике Будівництво-2020», було залучено 288 українських компаній в усіх регіонах України.

За словами Міністра, окрім економічних переваг, програма Президента України «Велике будівництво» дійсно показала, що держава здатна якісно та доволі швидко втілювати важливі соціальні проекти, що сприяють об’єднанню країни. Завдяки реалізованим Мінрегіоном проектам, створено 9,5 тисяч нових навчальних місць, а майже 66 тисяч українських школярів отримали покращені умови для навчання. Також створено 5,8 тис. нових місць у дитячих садочках, а майже 15 тис. дошкільнят тепер будуть виховуватися у покращених умовах. І загалом 8 мільйонів українців отримали доступ до нової якості спортивної інфраструктури.

На початку осені минулого року також розпочалися роботи по реконструкції та капітальному ремонту приймальних відділень опорних лікарень. І за пів року нам вдалося повністю завершити будівельні роботи в 150 відділень, які сьогодні вже готові до встановлення спеціалізованого обладнання, такого як комп’ютерні томографи та ангіографи. Переважна більшість цих відділень,  а саме 126, розташовані в лікарнях, що приймають ковідних хворих.

Джерело: Урядовий портал.