Великі ідеї для вашого бізнесу
вул. Загородня, 15
м. Київ, Україна, 03150
0 800 30-50-74
Опубліковано 30.01.2020

Процедуру органічної сертифікації в Україні проходять 80 пасік

Аби мед та продукти бджільництва могли реалізовуватися як органічні, необхідно, щоб пасіка пройшла органічну сертифікацію, а виробництво за стандартами органік велося не менше 1 року.

Як пише Kurkul.com, наразі 80 пасік проходять процедуру органічної сертифікації. Цими даними поділився Олександр Гера, спеціаліст з сертифікації «Органік Стандарт», під час конференції Сертифікація в галузях: рослинництво, бджільництво, переробка. Переважна більшість таких пасік знаходяться в Миколаївській та Луганських областях.

Органічна продукція бджільництва українського виробництва користується попитом за кордоном. Так з урожаю 2019 р. експортовано 300 т. органічного меду.