Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.07.2023

Проєкт Агентства USAID «Економічна підтримка України» підтримає проєкти розвитку експортної інфраструктури України

27 липня Віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков та Директор проєкту Агентства USAID «Економічна підтримка України» (USAID ERA) Тімоті Мадіган підписали Меморандум про співпрацю між Міністерством відновлення та Проєктом USAID ERA.
Він передбачає участь USAID ERA у проєктах зі збільшення експортного потенціалу України, зокрема через розвиток інфраструктури експортної логістики. Також американські партнери нададуть підтримку Україні у відбудові критичної інфраструктури окремих громад.
«Вихід рф із Зернової ініціативи та спроби встановити торговельну блокаду в Чорному морі змушують Україну та міжнародну спільноту шукати нові логістичні рішення для українського експорту.
Співпраця з USAID дозволить нам прискорити ряд проєктів з розвитку логістики на наших західних кордонах та на Дунаї. Час тут ключовий, адже від того, наскільки швидко і вдало ми зможемо амортизувати шкоду від блокування росією українських портів, залежить, наскільки гострою буде світова продовольча криза.
Дякую за підтримку. Партнерство зі США залишається ключовим для забезпечення обороноздатності України та її економічної стійкості», — прокоментував Олександр Кубраков.
Передбачається, що USAID ERA також сприятиме залученню додаткового фінансування міжнародних фінансових організацій на проєкти відновлення та розвитку логістики.
Також в рамках зустрічі Меморандум про співпрацю з проєктом USAID ERA уклали Адміністрація морських портів України та Ренійський морський торговельний порт.
Сполучені Штати підтримають проєкти, які збільшують український експорт, у тому числі ті, які направлені на забезпечення морських портів України обслуговуючим флотом, обладнанням та інфраструктурою, необхідною для збільшення вантажоперевалки в українських портах.
Особливий акцент буде зроблено на збільшенні експортного потенціалу Дунайських портів, зокрема порту Рені.
Проєкт USAID «Економічна підтримка України» створений у 2018 році для зміцнення економіки України, яка постраждала в результаті вторгнення росії. Проєкт, зокрема, підтримує:
◾ релоковані підприємства та внутрішньо переміщених осіб (ВПО);
◾ українське сільськогосподарське виробництво та агроекспорт;
◾ місцеві інституції на нещодавно звільнених територіях України.
Загальний обсяг фінансування проєкту становить 130 мільйонів доларів.
mtu.gov.ua