Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.07.2020

Пункти габаритно-вагового контролю працюють цілодобово вже в 7 областях

В Україні тривають посилені заходи габаритно-вагового контролю на дорогах з метою їх убезпечення від руйнування вантажним транспортом. Відтак, лише за одну добу, 1 липня, інспекторами Укртрансбезпеки було перевірено 4459 вантажівок, у підсумку чого нараховано близько 20 тис. євро плати за проїзд. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

“Ми продовжуємо запроваджувати заходи ефективного габаритно-вагового контролю на дорогах України. Наразі пункти ГВК працюють у цілодобовому режимі вже в 7 областях. Інспектори Укртрансбезпеки щоденно нон-стоп перевіряють тисячі вантажівок. Але наша головна мета – створити автоматизовану систему такого контролю, мінімізуючи вплив людського фактора. Для цього вже оголошені тендери на закупівлю комплексів Weigh-in-Motion (“Зважування у русі”)”, – зазначив Владислав Криклій.

Очільник Міністерства додав, що відомство зараз активно працює над запровадженням єдиного комплексу інформаційних систем Укртрансбезпеки, е-протоколу, а також системою зберігання та управління інформацією, отриманих з нагрудних камер інспекторів. Це дозволить контролювати процеси перевірок.

Пункти габаритно-вагового контролю, що працюють цілодобово в посиленому режимі, розташовані у Маріуполі, Миколаєві, Умані, Одесі, Києві, Кропивницькому, Херсоні.

Джерело: Урядовий портал.