Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.07.2022

Рада підтримала створення національного реєстру викидів

Верховна Рада схвалила у першому читанні законопроект про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів. Про це повідомляє Міндовкілля, передає УНН.

«Верховна Рада схвалила у першому читанні урядовий законопроєкт № 6477 «Про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів», – йдеться в повідомленні.

Проголосувало “за” 296 народних депутатів.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України раніше повідомляло, що ухвалення відповідного законодавства та створення Національного реєстру викидів та перенесення забруднювачів є міжнародним зобов’язанням України. Ще у 2016 році Україна ратифікувала Київський протокол Орхуської Конвенції, зобов’язавшись вести свою екологічну політику відкрито, взаємодіяти з громадянами та залучати їх до вирішення екологічних питань.

Згідно із документом, Національний реєстр стане єдиною державною інформаційною системою даних про викиди та перенесення забруднюючих речовин. У межах системи, як очікується, буде забезпечено онлайн взаємодію між усіма сторонами – операторами, уповноваженими та контролюючими державними органами, Державною службою статистики та Державною податковою службою України.

Громадськість отримає вільний та зручний доступ до екологічної інформації, що сприятиме її участі в ухваленні управлінських рішень.

Держава завдяки реєстру зможе:

  • відслідковувати викиди і перенесення забруднювачів у часі і просторі;
  • аналізувати зменшення викидів і встановлювати пріоритети у скороченні шкідливих викидів;
  • визначати пріоритетні промислові сектори для еко-інновацій;
  • ухвалювати ефективні рішення з питань запобігання та зменшення промислового забруднення.

 

www.unn.com.ua