Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.02.2019

Рада підтримала закон про авторизованого економічного оператора

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект 7473.

За ухвалення відподного рішення проголосували 234 народних депутати при мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроектом пропонується запровадити дієвий механізм інституту авторизованого економічного оператора (АЕО) аналогічний тому, що функціонує в ЄС, з перспективою подальшого взаємного визнання, що передбачено статтею 80 Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом та є одним із основних базисів митного співробітництва між Україною та ЄС.

Майбутнє визнання статусу АЕО митними органами країн ЄС забезпечить участь АЕО у формуванні так званих безпечних ланцюгів постачання товарів та підвищить їх конкурентоспроможність на зовнішньому та внутрішньому ринках.

Передбачається, що реалізація акта позитивно вплине на ринок праці, оскільки законопроект спрямований на розширення свободи підприємницької діяльності, підвищення конкурентоспроможності українських підприємств на зовнішніх і внутрішньому ринку, що стане підґрунтям для створення нових робочих місць.

Прогнозується, що ухвалення законопроекту забезпечить надання суттєвих спрощень митних формальностей для підприємств з високим ступенем довіри, закладення передумов для майбутнього визнання статусу авторизованих економічних операторів, що надається митними органами України, органами країн ЄС, та участь українських АЕО у формуванні так званих безпечних ланцюгів постачання товарів відповідно до вимог Рамкових стандартів ВМО, підвищення конкурентоспроможності українських підприємств на зовнішньому та внутрішньому ринку.

Джерело: Укрінформ